Регион

70 танцьори се включиха в пролетното надиграване на Езиковата в „Младост“

ХораНад 70 танцьори, разделени в 8 отбора, се включиха в традиционното пролетно надиграване на димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“.

Инициативата се провежда за пета поредна година с инициатор преподавателят Стефка Иванова. По този повод гимназистите бяха зарадвани с две големи торти, подарък от родители.

Гости на богоровци пък бяха ученици от ПМГ „Иван Вазов“ и ОУ „Алеко Константинов“. Сред официалните гости пък бе началникът на РИО-Хасково Мариела Златева.

Надиграването включваше два кръга. В първия отборите, в които имаше и един на учителите, танцуваха 16 хора от различни фолклорни области. Във втория кръг тимовете теглиха три от 16-те хора. Между двата тура имаше надиграване с ръченица.

Председател на журито бе секретарят на хасковското читалище „Заря“ Александър Милушев. За победителите имаше осигурени много сладки награди.

 Хора Хора 
 Хора  Хора
 Хора  Хора
 Хора  Хора
 Хора  Хора

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button