Хасково

Математическата с 10 първи места от Европейското кенгуру

Състезание, архив10 първи места спечелиха възпитаниците на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ от математическото състезание „Европейско кенгуру“ което се проведе на 22 март в областния град.

При петокласниците 95 точки събра Любен Баладжиев от ПМГ, толкова колкото имат и Моника Игнатова и Ния Ванчева от ОУ „Св. Климент Охридски“. Стефан Стефанов от ПМГ оглави класирането за шести клас със 110 т., а съученикът му от Математическата Христо Белев събра 125 т. при седмокласниците.

Двама осмокласника от ПМГ са на върха със 120 т. Това са Ралица Манолова и Александър Георгиев.

110 точки събраха деветокласниците в Математическата Петър Велков и Димитър Карев, а техните съученици Александър Шумаков, Николай Стойнов и Христо Христов са първи в категориите от 10 до 11 клас, съответно със 120, 105 и 120 т.

Две деца от ОУ „Христо Смирненски“ се пребориха за първите места в трети и четвърти клас. Това са съответно Филип Андонов (100) и Лъчезар Жеков (105).

При първокласниците първа е Велина Ангелова от ОУ „Св. Климент Охридски“ с 80 т., а при децата от втори клас на върха е Георги Георгиев от ОУ „Шандор Петьофи“ с 95 т.

Отлично се представиха и учениците със СОП от ОУ „Иван Рилски“: Анна Митева и Никола Николов.

Председателят на СМБ-Хасково Юлия Кръстева, съобщи за Haskovo.info, че всички първенци и децата с резултат над 100 т. ще бъдат предложени за класиране на Националния кръг на състезанието в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bobo
bobo
26.03.2014 13:25 13:25

Пишете и за учителите им!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button