Хасково

40 туроператори на 4-дневна обиколка из Хасковско

ТуристиОбщините Хасково, Димитровград и Стамболово са посетени от 20 български и 20 чуждестранни туристически агенти и туроператори, съобщават от Туристическия информационен център в областния град. Визитата се осъществява по спечелен проект.

Промоционалният тур ще им покаже най-атрактивните туристически обекти, представляващи интерес за чуждестранни и местни туристи в област Хасково. Обектите са част от разработен туристически пакет, представящ четири тематични области: „Пролет в Област Хасково“, „Духът на Тракия от древността до днес“, „Градове и художествено изкуство“ и „Есенни музикални празници“.

Турът на забележителностите в Хасковско е четири дни – от 25 до 28 март и ще разкрие богатото културно-историческо наследство в региона.

В Хасково гостите ще посетят Монумента на св. Богородица с Младенеца, уникалната църква в село Узунджово, Тракийска гробница край село Александрово, Музея на тракийското изкуство и други забележителни обекти.

В Димитровград гостите ще видят местния Исторически музей. Нагледна презентация ще ги запознае с историята и възникването на града. Ще имат възможност да се докоснат до интересни и малко познати факти, свързани със създаването и развитието на града.

След това те ще се отправят към централна градска част,  нагледно ще се запознаят с архитектурното наследство на града като „Открит музей на социализма от 50-те години на 20 в.“. Ще посетят и живописната местност край с. Каснаково, където се намира най-добре запазеното тракийско светилище и единственият нимфеум в България.

В Стамболово гостите ще посетят Тракийски скални гробници в с. Пчеларово, Тракийски култов комплекс в с. Долно Черковище, Природна забележителност „Дяволкси мост“ и други.

Организирането и провеждането на промоционналния тур за чуждестранни и български туристически агенти и туроператори е част от дейностите по представяне на регионалния туристически  продукт.

 Туристи  Туристи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button