Хасково

Забраняват и престоя през болниците, глобяват таксиджии за изхвърлени фасове

СесиятаНе само паркирането, но и престоят на автомобили пред здравните и социалните заведения в Хасково вече е забранен. Това решиха на днешната сесия общинските съветници. Забранява се и престоят в паркове, зелени площи, пешеходните зони, детските и спортните площадки и пред входовете на административните сгради, където има знак за принудително преместване.

Досега рестрикцията бе само за шофьорите, които искат да паркират на тези места. Причината от общинска администрация да искат забрана и за престоя на автомобили са зачестилите случаи на нарушения, които затруднявали движението на автомобили и придвижването на пешеходци, се казва в докладната.

Солени глоби се предвиждат и за таксиметровите шофьори. Тези от тях, които не спазват ограничението за паркиране и престой на автобусните и тролейбусните спирки ще бъдат глобявани с по 50 лева. При второ нарушение глобата нараства на 200 лева, а при трето и всяко следващо – на 400 лева.

Освен това водачите на таксиметрови автомобили, които замърсяват стоянките, също ще търпят санкции. За първо нарушение глобата ще е 100 лева, а за всяко следващо – 200 лева.
Причината за предприетата мярка е фактът, че при направени проверки от страна на общинските служители било установено, че водачите редовно замърсявали пространството с пластмасови чаши, угарки от цигари и други отпадъци.

 Сесията Сесията 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.03.2014 11:29 11:29

Егати и града и чудото ! Вземете обявете целият град Хасково за синя зона , даже и пред и в дворовете на жилищата ни да не може да се спира ! А нищо че Хасково е на пред последно място по доходи и качество на живот в страната , единствено преди Видин и много след Кърджали ! Идиоти !

Анонимен
Анонимен
28.03.2014 11:49 11:49

Да се забарни престоя и паркирането на всички улици в града. Който има кола, да я оставя на къра и да се прибира в Хасково както намери. Иначе-глоба и то солена. Ама и кауни а.

Гражданин
Гражданин
28.03.2014 15:22 15:22

Аз искам да попитам,защо е зает целия тротоар пред Регионалната инспекция по околната среда и водите,който се намира на ул.Добруджа?Другия тротоар също е зает от паркирали коли и всяка сутрин минавам от там със страх??????????Къде спят „паячетата“ на кмета?Защо Общинска полиция не предприеме мерки?Иначе можете да вдигате колите пред жилищата на хората и да си ДОПЪЛВАТЕ бюджета.

Пейзан Узунджакюпекь
Пейзан Узунджакюпекь
28.03.2014 17:22 17:22

Скоро и на околовръстното да спреш, ще дължиш пари на кмета. Мавзолей да си направи с тях!

GO6O UZUNDJOVSKI
GO6O UZUNDJOVSKI
28.03.2014 19:35 19:35

v uzundjovo dali e udobno da parkiram…………….hohohoho

Back to top button