Хасково

200 онкоболни годишно ще минават през лъчетерапевтичния комплекс в Хасково

КонференцияОколо 200 онкоболни годишно ще минават през новоизградения лъчетерапевтичен комплекс в Хасково, съобщи д-р Венко Балабанов, управител на СБАЛО ЕООД.

Толкова са пациентите от Хасково и Кърджали, които до сега са били пренасочвани в специализираните болници в Стара Загора, Пловдив и София. Със заработването на хасковския комплекс тук вече ще могат да се извършва третирането на по-дълбоки тумори на белия дроб, простата и гениталиите.

По думите на д-р Балабанов лъчетерапевтичния комплекс в кв. „Болярово“ вече е напълно изграден и високотехнологично оборудван. Той уточни, че официалното му откриване ще е след 15 април.

Днес в Хасково се провежда информационна конференция, която бе открита от замкмета на община Хасково инж. Недялка Станева. В нея участват още проф. д-р Марианна Янева – Медицински университет-Пловдив, проф. д-р Веселина Първанова и проф. д-р Здравка Валерианова от „СБАЛ по онкология“-София.

Конференция   Конференция
 Конференция  Конференция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
28.03.2014 12:55 12:55

ПРЕВЕНЦИЯ Е НУЖНААААА, ПРЕВЕНЦИЯ!!!

Back to top button