Регион

КЗК отмени обществена поръчка за 500 бона на Димитровград

ИлюстрацияКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени обществена поръчка за 500 000 лв. на община Димитровград, се съобщава на сайта на комисията.

КЗК атакува решението на кмета на общината, с което е обявено класирането и е определен изпълнител на обществена поръчка с предмет „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Димитровград“.

В мотивите на комисията е записано, че назначената от възложителя комисия за разглеждане и оценка на офертите е незаконосъобразна, защото в състава й е включен външен експерт юрист, чиято квалификация не съответства на предмета на поръчката.

КЗК връща преписката на възложителя от последното законосъобразно извършено действие – издаване на заповед за определяне на законосъобразен състав на комисия за провеждане на процедурата при спазване на указанията в мотивите на решението.

Кметът Иво Димов съобщи за Haskovo.info, че ще обжалва решението на КЗК пред Върховния административен съд. Според градоначалника в състава на комисията е нямало проблем, защото в нея освен юриста на общината е бил привлечен и външен за по-прозрачна процедура. Жалбата в КЗК пък била подадена от столична фирма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button