Спорт

Волейболът в Димитровград с пробиви на два фронта

ПобедиДимитровградският волейболен клуб „Раковски“ с треньор Петър Ташев постигна пробиви при мъжете и момичетата до 15 г.

От 11 до 13 април волейболистите на „Раковски“ ще играят полуфинален турнир в Горна Малина. Там димитровградчани ще се изправят срещу силните тимове на домакините от „Звездец“, „Козлодуй“ (Козлодуй) и „Сливен Волей“. Отборите, завършили на първо и второ място, ще играят на финалния турнир за влизане във втория волейешелон.

ПобедиБлестящ успех записаха и волейболистките на „Раковски“, които тази вечер се завърнаха от турнир в Казанлък. Там талантливите състезателки на Ташев успяха да постигнат две победи, загубиха две срещи, но успяха да се класират четвърти от 10 отбора в регион „Странджа“. Това дава право на момичетата да участват в зона за финали, където ще срещнат силните тимове на „Левски“ (София), „Марица“ (Пловдив), а четвъртият тим ще стане ясен малко по-късно. Първите два отбора се класират директно, а третият играе бараж за попадане на финалите.

Своят пръв турнир имаха и момичетата до 13 г., които се класираха четвърти от 8 отбора в Казанлък и също заслужиха похвали от треньорското ръководство. Бойното си кръщение имаха и момчетата до 15 г. в Бургас, които останаха седми от 10 тима.

Картотекираните и играещите деца в клуб „Раковски“ са 101, 30-40 са допълнително участващите в тренировъчния процес, а мъжете са 17, допълни Петър Ташев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button