Спорт

Хасковски каратеки с 12 медала от държавното във Велико Търново

Карате12 медала спечелиха 11-те състезатели на хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ от националното първенство по карате във Велико Търново.

Силвия Вангелова взе два златни медала в своята възрастова група 16-18г. на кумите категория – 59 кг. и на ката индивидуално. Силвия дублира успеха си и при жените, като беше безапелационна в кумите категория – 55 кг. и отново грабна златото. На финала след много успорвана среща тя победи състезателката на клуб „Никон“, която е национална състезателка на Сърбия и вече има спечелени медали от европейски първенства при жените и даде сериозна заявка за победи на международното татами и при жените. Тя взе и бронз на ката индивидуално жени.

Отлично представяне направи и Васил Ривов спечелвайки злато при 14-16-годишните в кумите категория – 52 кг. и потвърди своите сериозни намерения да се бори през годината за отличи и на международната сцена.

Добро представяне записаха и другите състезатели от клуба: Теодора Павлова – 2 място в ката индивидуално, Никола Иванов – 2 място в кумите индивидуално, Ваня Ривова – 3 място в кумите индивидуално и 3 място в ката индивидуално и Серкан Лятиф – 3 място в кумите индивидуално.

Отборно ката девойки 3 място завоюваха Силвия Вангелова, Теодора Павлова, Ваня Ривова, а отборно ката младежи трети станаха Васил Ривов, Никола Иванов, Толга Али.

Атанас Оцетаров стана пети в кумите индивидуално, а в състезанието взеха участие и Нели Димова и Петко Ривов при деца 2004 г. и Кадер Мюмюн при 14-16 г.

За първа година състезанието се проведе едновременно за всички възрастови групи, като целта бе да се повиши качеството и конкуренцията. За медалите се бориха близи 500 състезатели от 27 клуба от цялата страна.

„Доволен съм от представянето на всички и смятам, че при повече дисциплина и труд всички могат да постигнат и по-големи успехи. Тази година е изключително важна за българското карате, защото през 2015 г. в Баку, Азербайджан ще се проведат първите Европейски игри, организирани от ЕОК, където карате е един от 18-те спорта включени в програмата. Ръководството на Българска национална федерация по карате си е поставила високата цел да спечели квоти за игрите. Вярвам, че едната може да бъде с хасковски адрес.“, заяви инж. Георги Ривов, генерален секретар на Българска национална федерация по карате.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button