Хасково

Двама гимназисти в националния по лингвистика, двама се класираха за Италия

ПМГДвама гимназисти от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ попаднаха в разширения национален отбор по математическа лингвистика.

ПМГ

Божена Лозева и Алекс Чардаклиев

Това са Йоана Георгиева и Христо Христов, които се представиха отлично на националния кръг на олимпиадата. Така двамата са в топ 17 на страната и на предстоящите състезания ще се борят да се класират на Международната олимпиада в Пекин.

Лилия Петрова, Гергина Георгиева и Димитър Ряпов имат шанс да заслужат участие във Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург, където последно Христо спечели сребърен медал.

Деветокласничката Божена Лозева и Алекс Чардаклиев (8 клас) също от Математическата са единствените хасковлии, които се класираха за финалния кръг на международното състезание по английски език „Hippo competition“. Последното изпитание ще се проведе от 10 до 11 май в Италия, а класираните са общо 74 деца от 9 държави.

Преподавателят по английски език Веселина Габарова съобщи, че при успех Божена и Алекс ще спечелят двуседмичен езиков курс в Англия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.04.2014 20:24 20:24

Браво! Пожелавам ви още по-големи успехи!

Back to top button