Хасково

Децата от „8 март“ и „Любен Каравелов“ засадиха 24 фиданки

ФиданкиДецата от хасковските ОДЗ 18 „8 март“ и ОУ „Любен Каравелов“ засадиха днес фиданки по случай „Седмицата на гората“ с мото „С богато наследство към отговорно бъдеще“.

Малчуганите от забавачката засадиха общо 15 фиданки червен дъб в двора на градината, посещавана от 337 деца.

Същата инициатива проведоха и петокласниците от клуб „Зелени пътеки“ в „Любен Каравелов“. Те засадиха в училищния двор 8 фиданки червен дъб и 1 кипарис.

Във връзка с отбелязването на „Седмицата на гората“, в 15 училища и 4 забавачки в Хасково се извършва залесяване. За целта Държавно горско стопанство-Хасково предостави близо 250 броя дръвчета.

Както Haskovo.info писа, в инициативата се включват градини и училища в Димитровград, Стамболово и Ивайловград. От горското съобщиха, че вече е приключило и пролетното залесяване което е обхванало 41 дка предимно от топола по река Марица. През есента пък са били засадени 207 дка, отново топола.

 Фиданки  Фиданки
 Фиданки  Фиданки
 Фиданки  Фиданки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button