Регион

Хванаха 3 жени с 1477 кутии контрабандни цигари

ЦигариТри бързи производства за пренасяне на цигари без бандерол бяха образувани в Митница „Свиленград“, съобщават от Агенция „Митници“.

Нарушителите са три жени, пътуващи  в автобус с кърджалийска регистрация, влизащ в страната от Турция. При проверката в личния багаж на трите дами митническите служители са открили, укрити в пътните чанти, под дрехи и пакетирани храни, общо 1477 кутии без акцизен бандерол.

Едното досъдебно производство е срещу Л. Д. на 58 г., която пренасяла 500 кутии безакцизни цигари, другите две досъдебни производства са срещу Е. Х. на 46 г. и Р. М. на 55 г., които пренасяли съответно по 479 и 498 кутии. За 55-годишната жена това не е първо нарушение. Тя вече има постановена условна присъда за системни нарушения на Закона за митниците в опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз, през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Пазарната стойност на общото количество на задържаните цигари е 8013 лв., а стойността на неплатения акциз възлиза на  5524 лв.

В същия автобус митническите служители на „Капитан Андреево“ са съставили още 10 акта на пътници, които са пренасяли общо 1879 кутии цигари без акцизен бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button