Хасково

Димитровградчанка стана лауреат на олимпиадата по философия, влезе и в националния отбор

Олимпиада

Николина Георгиева и Тодор Тодоров

11-класничката от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ Николина Георгиева стана лауреат на националната олимпиада по философия.

Днес бе награждаването на победителите от състезанието което се проведе в Хасково вчера. Георгиева изкара 458 точки което е четвърти резултат от всички 53 участници.

Освен това талантливата гимназистка бе поканена и в разширения национален отбор по философия. Николина се е справила успешно с превода на английски език на трите философски фрагмента и в сряда трябва да се яви на събеседване в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Там ще бъдат определени двамата участници, които ще представят България на международната олимпиада по философия в Литва през месец май. Преподавател на Николина в ПМГ е Тодор Тодоров.

Първенец на олимпиадата е Калин Кръстев, 12 клас от НПМГ-София с 496 точки. Втора е Габриела Георгиева, 11 клас НПМГ-София с 485 точки. Комисията с председател хасковлията проф. Райчо Пожарлиев класира на трето място три гимназистки с равен брой точки – по 466,5. Това са 12-класничките: Евгения Кънчева, ЕГ-Велико Търново, Людмила Костова, 9 ФЕГ-София и Реджина Господинова, МГ-Ямбол.

Най-малкият лауреат е Аника Шиникова, 9 клас в ПМГ-Благоевград с 442,5 точки.

Зрелостниците сред лауреатите ще бъдат приети без изпит в СУ „Св. Климент Охридски“.

Олимпиада

Първенецът Калин Кръстев

 

 Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button