Хасково

Обучиха безплатно зеленчукопроизводители

Обучение, архивНационалната служба за съвети в земеделието обучи зеленчукопроизводители  от Хасковска област.

Курсът в Хасково с продължителност от 150 учебни часа бе безплатен за участниците. Tой се финансира от Програмата за развитие на селските райони, в която има специален раздел за професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания.

Земеделските производители получиха основни познания за  управление на стопанствата, съобразени с нови техники и технологични решения, за опазване на околната среда в аграрния сектор. Всички завършили придобиват национално признат документ за удостоверяване на придобитата квалификация.

През втората половина на годината в Хасково предстои провеждане на нови безплатни курсове. Темите са технологии и иновационни практики за отглеждане на земеделски култури, отглеждане на охлюви, на червен калифорнийски червей за производство на биотор. Планирана е и еднодневна информационна среща за обсъждане на екологични теми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button