Регион

Свиленград приема републикански турнир по пожароприложен спорт

СъстезаниеПърви републикански турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ ще се проведе в Свиленград на 30 април, съобщават от общината.

Млади огнеборци от цяла България ще се състезават за купа „Свиленград“. На градския стадион „Колодрума“ ще премерят сили отбори от Бургас, Варна, Враца, Ловеч, Велико Търново, Кърджали, Тополовград, Хасково, Димитровград и абсолютният републикански шампион за 2013 г. – отборът на Свиленград. Те ще се състезават в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“. Организатори на спортния празник са община Свиленград, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българска федерация по пожароприложен спорт. Турнирът е първи по рода си, но вече е включен в спортния календар на федерацията. Организаторите са уверени, че той ще се превърне в традиция.

Свиленград има много добър опит в развитието на пожароприложния спорт. Местният отбор многократно е завоювал златни медали и предни места на различни състезания в България и чужбина, а през миналата година постави републикански рекорд по резултати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button