Регион

Хасковлия спечели бронзов медал на Националната олимпиада по астрономия

Олимпиада10-класникът от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ Байрям Байрямали спечели бронзов медал на Националния кръг на олимпиадата по астрономия. Негов ръководител е Йоанна Кокотанекова, която сподели, че това е много голям успех.

Както Haskovo.info писа ПМГ „Иван Вазов“-Димитровград бе домакин на престижното състезание, което се проведе в два дни през уикенда. На него се явиха 77 млади астрономи, като шестима бяха представителите от Хасковска област. В олимпиадата участваха още 7-класникът от хасковското ОУ „Христо Смирненски“ Георги Васев, Кристина Кирова, Теодор Жеков и Добромира Лозева от ПМГ „Иван Вазов“ и Виктория Мирчева от ПМГ „Боян Петканчин“.

Председател на комисията бе доц. Валери Голев, а в церемонията по награждаването в зала „Гроссето“ участваха кметът Иво Димов и председателят на общинския съвет Стефан Димитров.

Олимпиада  Олимпиада 
Олимпиада Олимпиада


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button