Хасково

12 загинали в 48 трудови злополуки в региона

Труд12 са загиналите в 48 трудови злополуки в Хасковска област през 2013 г., припомниха на заседанието на Областния съвет по условията на труд в Хасково.

Повечето от починалите са хора в разцвета на силите си – между 40 и 50 г., ангажирани в сферата на строителството.
За сравнение трудовите злополуки през 2012-а са били 56.

ТрудОбщият брой на работещите в предприятията през миналата година е намалял с 4000 души в сравнение с 2012 г., а жените са по-малко с 2300.

Най-активно работещите фирми в региона са шивашките, както и тези, занимаващи се с търговия на едро и дребно. Най-честите нарушения са свързани със здравословните и безопасни условия на труд и забавянето на заплатите.

Съставените актове през годината са 262, от които 222 за нарушения на трудовите правоотношения и 37 за условията на труд.

След края на заседанието с поднасянето на цветя пред паметната плоча на загиналите по време на работа бе отбелязан Световния ден за безопасност на труда.

 Труд  Труд

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button