Хасково

Министри ще помагат за довършването на социалните блокчета в Хасково

ОткриванеМинистрите на икономиката Драгомир Стойнев и на финансите Петър Чобанов са обещали на хасковския кмет Георги Иванов да помогнат за довършването на 4-те социални блокчета в кв. „Орфей“.

Това съобщи за Haskovo.info градоначалникът след откриването на лъчетерапевтичния комплекс в кв. „Болярово“. Иванов припомни, че за довършването на блокчетата ще са нужни 1.8 млн. лв. Жилищата там са 68 и след като в тях бъдат настанени нуждаещите се ще започне разчистването на дерето, което се намира между бул. „Васил Левски“ и кв. „Република“. Кметът вече е предоставил нужните документи на министрите.

Както Haskovo.info писа около 200 онкоболни годишно ще минават през новоизградения лъчетерапевтичен комплекс към СБАЛО ЕООД с управител д-р Венко Балабанов. Толкова са пациентите от Хасково и Кърджали, които до сега са пренасочвани в специализираните болници в Стара Загора, Пловдив и София. Със заработването на високотехнологичния комплекс тук вече ще могат да се извършва третирането на по-дълбоки тумори на белия дроб, простата и гениталиите.

По-късно двамата министри се срещнаха с бизнеса в областна администрация.

Откриване   Откриване
 Откриване  Откриване
 Откриване  Откриване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Boris
Boris
29.04.2014 12:17 12:17

Кмете,помисли и за снахата ,не само за социално слабите.Защо и жзе колата ,да не се е изтъркала?

Back to top button