Регион

Поредно злато за Даниел Господинов от ПМГ

ГеографияПърво място и златен медал спечели десетокласникът от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ Даниел Господинов на Националната олимпиада по география и икономика в Ямбол. Негов ръководител е Живка Ненова.

Даниел е редовен участник в Националните кръгове на олимпиадата по география и икономика още от дебюта си в 5-ти клас през 2009г. В петте си участия досега е триумфирал два пъти със златен медал, носител е на един сребърен медал и на един бронзов медал.

Победата му тази година е една от най-убедителните, защото той бе водач в класирането и при трите етапа на олимпиадата сред участниците в най-оспорваната втора група 8-10 клас, в която се състезаваха 31 ученици от цялата страна.

През 2013 г. Даниел Господинов бе включен в Националния отбор, представил страната ни на престижния Международен географски форум „National Geographic World Championship“, проведен в Санкт Петербург, Русия.

Тази година отново го чака подготовка за участие в Националния отбор, който ще представи страната ни на Международната олимпиада по география в Краков, Полша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button