Хасково

Граждани и природозащитници протестираха срещу сечта в хасковския център

ПротестГраждани и природозащитници се събраха днес на протест пред хасковското кметство срещу сечта в центъра.

През изминалата седмица бяха отсечени платаните по алеята между кметството и областна администрация. Природозащитниците реагираха с отворено писмо, на което от общината отговориха, че платаните не са били предвидени за премахване в рамките на проекта за благоустрояване на центъра. В хода на работата обаче се оказало, че кореновата им система не е добре развита и те са опасни за гражданите.

Според Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците отсечените дървета са били здрави и по тях не са се забелязвали следи от изсъхване. Отделно те са на 30-40-годишна възраст и са в разцвета си. Природозащитници дадоха пример с 300-годишни платани в страната. Други пък посочиха, че тези дървета се използват за укрепване на речни диги и свлачищни райони.

Протестиращите се обединиха около мнението, че 200 нови фиданки не могат да заместят един 40-годишен платан. Те изразиха опасенията си, че сечта в центъра ще продължи и с останалите платани и подкастрени липи.

 Протест Протест 
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
който и да е
който и да е
01.05.2014 17:13 17:13

Дали му дреме на узунджовския циганин ,че някви си шепа хора били там ,боли го …. ,Това е кмет на турци и цигани и пак ще бъде избран другата година ,като всички смотани кауни спят и не им се гласува .Нещастници !!!!

Анонимен
Анонимен
01.05.2014 21:22 21:22

За е*ано дупе ляк няма.
А тоя мръсен мангал Узунжовски,както изсече дърветата утре ти събори къщата за лични облаги,както го прави.
Така че трайте го още…

Хасково
Хасково
02.05.2014 17:32 17:32

Хората из света търсят начини как да засадят повече зеленина,а ние в България я изсичаме.Глупаво и тъжно.Аз живея в град,в който Зеленината е на първо място,дори засадиха из една сграда (по стените)цветя и ще ги отопляват през зимата.Струва милиони.И тук има огромни платани,но са подкастрени а не изсечени.Ако дори в собственния ти двор имаш дърво и искаш да го премахнеш, трябва разрешение от общината.

cop
cop
02.05.2014 20:50 20:50

Гадния мангал си е продал г з на дахлиите то и те са едни нито тук ги искаме пък за турция те немогат да си помислят и какво им остава да дават рушвети иначе са на плантацията

Back to top button