Хасково

Спипаният с хероин за 1.5 млн. Махмуд от Манчестър остава в ареста

МяркаХасковският съд остави в ареста английският гражданин от кюрдски произход Арас Махмуд.

Haskovo.info припомни, че преди ден в колата му „Тойота Ярис“ бе открит тайник с 24 кг. хероин за 1.5 млн. лв. Дрогата бе намерена случайно при полицейска акция срещу крадени коли. Колата бе оставена за ремонт в хасковски сервиз, а пресконференция по случая вчера даде и главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Той обясни, че дрогата не е била предназначена за българския пазар.

Арас Махмуд влязъл с колата в България през границата с Турция на път за Острова.

Защитата на Махмуд поиска по-лека мярка, защото той имал семейство и трябвало да се грижи за 4-те си деца. Задържаният е на 30 г. от Манчестър и се занимавал с търговия на автомобили.

Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за задържане под стража, заради голямото количество наркотик, възможността Махмуд да се укрие, а и събирането на доказателства продължава. Наказание от 5-15 г. затвор и глоба от 2000 до 100 000 лв. грозят Арас Махмуд.

Мярка   Мярка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button