Регион

Гимназисти съживиха фолклора в Димитровград

Илюстрация11-класници от Димитровград, сред които е и председателят на общинския ученически парламент Николина Георгиева от ПМГ „Иван Вазов“ доказаха, че българския фолклор е жив.

Младежите организираха инициативата „Имало едно време…, има го и днес“. В рамките на Младежките дни на народното художествено творчество се проведоха няколко прояви: ученическа приключенска фолклорна игра, дефиле на народни носии „Миналото оживява“ в двора на Историческия музей и откриване на фотоизложба на открито – тунелите в северната част на бул. „България“.

Отделно гимназистите планират да изработят стрийтарт пано на открито в централната част на града на предоставена от кметството стена. Тя ще бъде изписана с фолклорни мотиви. Така ще се облагороди градската среда, ще се популяризира фолклора, а Димитровград ще стане по-атрактивен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button