Хасково

101-годишната баба Василка прогледна след операция в Хасково

Столетница101-годишната Василка Гогова прогледна след успешна смяна на леща в очно отделение на МБАЛ „Хасково“.

СтолетницаБаба Василка е родом от маджаровското с. Златоустово, където е живяла допреди 4 г. След това тя се мести в Хасково, където за нея се грижи внучката й Делка Паскова. Столетницата има две деца, 4 внучки, 7 правнуци и една праправнучка, която вчера е навършила 6-годинки.

Баба Василка губи зрението си преди 3 години и половина. Успешната операция бе извършена от д-р Теню Тянков, който сподели, че това е най-възрастният пациент в 42-годишната му кариера. Досегашният рекорд е бил на 98-годишен.

„Няма нищо по-хубаво от това да виждаш“, сподели за Haskovo.info баба Василка. Тя разказа, че цял живот е работила, 4 г. е орала в Сърбия и до последно си е цепила сама дървата на село. Щастливата столетница даде и своята рецепта за дълголетие, като освен труда разкри, че много обичала да пие вино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nadezda
Nadezda
09.05.2014 20:22 20:22

Поздравявам ви мили момичета и момчета за творческото хрумване! Желая ви много успехи и сили, за да преодолявате трудностите и изпитите на живота!

pacient
pacient
11.05.2014 12:53 12:53

А защо д-р Дачев ни обяснява, че в Хасково нямало доктори да правят такива операции и ни праща в Ст. Загора.Маи дърпа кинти от там.

Back to top button