Хасково

120 хасковски военни заминаха на учение в Германия

УчениеВоеннослужещи от състава на хасковското военно формирование 52740, ръководени от заместник-командира майор Стоян Череняков заминаха на 11 май за участие в Съвместна ротационна подготовка в Тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия, съобщават от пресслужбата на поделението.

УчениеОколо 120 са военнослужещите, които през следващите три седмици ще изпълняват задачи, свързани със създаване на индивидуални и колективни навици и умения в личния състав.

Оказване на животоспасяваща помощ на пострадали на бойното поле, разпознаване и начини за действие при попадане на импровизирано взривно устройство, водене на преговори, действия при попадане на засада, действие на екипажа при обръщане на машината, действия при настъпление и отбрана са част от предвидените занятия.

Това е трето участие на военнослужещи от батальона в съвместното учение. Подготовката се провежда във връзка с предстоящото през есента сертифициране на военно формирование 52740 като батальонна бойна група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button