Хасково

Орфейци отново извисиха глас на „О санна във висините“

ХорЗа шести пореден път хасковските певци участваха във фестивала за църковнославянски песнопения и духовни песни „О санна във висините“.

Събитието се състоя на 11 май в църквата „Св. Мъченица Параскева“ в София. Празникът бе посветен на светите братя Кирил и Методий. Освен Детска вокална група „Орфейче“ и Детски хор „Орфей“ във фестивала участваха още Детския хор на БНР, детски хор „Бодра смяна“, Академичен хор „Гаудеамус“ при АМТИИ – Пловдив, хорове от Смолян, Кърджали, Перник, Варна и др. Съставите при Младежки център – Хасково са традиционни учaстници и домакините от фондация „Дарби“ вече ги поканиха за седмото издание на хоровия празник.

Фестивалът е част от календара за извънучилищни дейности на МОН и се проведе със съдействието на Синдикат на българските учители и под патронажа на кмета на София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button