Хасково

12 души посетиха приемния ден на ДКЕВР в Хасково

ДКЕВР10 хасковлии се оплакаха от ЕВН по време на днешната изнесена приемна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Един има проблеми с мрежата ниско напрежение в кв. „Изгрев“, а двама – с ВиК.

С проблемите на хората от региона се запознаха двама от общо 7-те члена на комисията – Димитър Димитров и Илиян Илиев. Посещението в Хасково е четвъртото поред в страната.

Освен откритост и прозрачност на дейността, целта на приемния ден бе и да се намали броят на жалбите в комисията. „Хората трябва да знаят, че техният електро или ВиК оператор е длъжен да откликне на проблема им. Ако впоследствие има неудовлетвореност от резултата, тогава се изпраща жалба до ДКЕВР, която в двумесечен срок излиза с решение по казуса“, каза на срещата комисар Илиев. В комисията годишно постъпват от 8 до 12 хиляди жалби.

Друга част от поставените въпроси касаеше смяна на електромери без знанието на собственика и съдебен казус за спиране на електрозахранването.

Според Илиян Илиев смяната на електромера без клиентът да е подписал протокол и да се е запознал с показанията на стария и новия уред е достатъчен повод за съмнение за манипулация и абонатите имат право дори да заведат дело срещу електроразпределителното дружество. Подобни случаи в цялата страна са над 2 500.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button