Хасково

130 безработни ще пазят 60 села в Хасковско

ИлюстрацияНа територията на област Хасково по Националната програма „Сигурност“ ще бъдат назначени, по предварителни разчети, общо 130 души, съобщават от областна администрация.

Общините и населените места, където ще се реализира тя са определени на база: ниво на битовата престъпност, средата за сигурност, отдалеченост на населеното място и наситеност със сили и средства на ОД МВР Хасково.

След задълбочен анализ от Областната дирекция на МВР и Районни управления „Полиция“, бяха предложени общо 60 населени места на територията на региона. За община Хасково това са: Узунджово, Нова надежда, Динево, Брягово, Книжовник, Малево, Криво Поле, Елена, Николово и Тракиец.

Припомняме, че Министерството на труда и социалната политика, в сътрудничество с МВР, стартира Национална програма „Сигурност“. Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Реализацията на програмата, от една страна, ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга – ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в страната.

През 2014 г. по програмата ще се разкрият 5000 работни места, на които ще бъдат наети безработни лица за срок до 8 месеца. Лицата ще се наемат на длъжност „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
от комунисти-толкова
от комунисти-толкова
17.05.2014 8:58 8:58

Имитация на дейност и усвояване на едни пари без никакьв ефект.

Back to top button