Хасково

Хасково стана фолклорната столица на България

СъборХасково се превърна във фолклорната столица на България днес с 49-то издание на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

На две сцени в парк „Кенана“ се надпяват и надиграват 93 фолклорни групи от 23 общини, а изпълнителите са от 60 населени места.

На първата сцена фолклорните групи се оценяват от жури в състав: председател проф. Милчо Василев, Фанка Койнарова, Розалина Гогова. На втората участниците се представят отново пред 3-членка с председател Тодор Кожухаров, Васко Димов, Магда Милчева. Тук се представят още певчески групи и индивидуални изпълнители от основните училища в града.

Въпреки следобедния дъжд празникът продължи с много настроение, а за гостите и участниците имаше традиционните вкусотии, типични за всеки събор.

Събор   Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button