Регион

Братя Паневи завършиха рекордно бързо 42-я си шедьовър

ПанаХудожниците Панчо и Христо Паневи изрисуваха рекордно бързо 42-ото си монументално пано в димитровградското село Крепост.

След 20 дни работа братята вече са готови с 13-те фрески от Новия завет, греещи от оградата на черквата „Св. св. Константин и Елена“. Произведението на изкуството е разположено на около 70 квадрата и ще бъде официално открито на 20 май, когато в Крепост ще има празник на черешата.

До новото пано художникът Владимир Запрянов пък е изписал 10-те Божи заповеди.

В селото няма обществена сграда, на която да няма пано на братя Паневи. Всички те са сътворени безвъзмездно от 1997 г. насам.

Както Haskovo.info писа кметът на Крепост Димитър Белчев разговаря на 1 октомври миналата година с вицепремиера Даниела Бобева при нейното посещение в Димитровград. Той й разказа за красивите пана в Крепост. Вицепремиерът тогава се ангажира да включи селото в проекта за туристическа карта. Така в димитровградското село се надяват на поток от туристи. Отделно в Крепост проучват и възможността да кандидатстват за книгата на Гинес със своите пана.

 

 Пана  Пана
 Пана  Пана
 Пана  Пана
 Пана  Пана

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button