Спорт

Димитровградските борци за пети пореден път №1

БорбаСпортен клуб по борба „Димитровград“ за пети пореден път е №1 в България във възрастова група деца 11-13 г. Държавният лично-отборен шампионат по свободна борба се проведе в Горна Оряховица.

И тази година „Димитровград“ спечели отборната купа в шампионата, като това бе пета поредна титла от 2010 г. насам. В тази възрастова група ентусиазмът, амбицията и масовостта са най-големи и всяка година около 50 клуба и близо 300 млади борци си оспорват индивидуалните отличия и отборното  класиране. Поредицата от отборни титли е много трудна за осъществяване и затова е много ценна за клуба.

Купата бе подплатена с три индивидуални шампионски титли на Стоян Георгиев (32 кг.), Никола Нейчев (38 кг.) и Стилян Илиев (42 кг.).

Със сребърен медал остана Атанас Атанасов (38 кг.), а трети е Георги Иванов (59 кг.). Близо до медал бе и Георги Стаменов (32 кг.), който след отлични борби стигна до схватка за бронза, но загуби и остана пети. В десятката влезе и Милен Канев (38 кг.). Останалите момчета, които заеха по-задни  позиции, но са част от шампионския отбор са: Даниел Дилков, Георги Стойчев, Божидар Динев, Момчил Венков, Георги Жисгов, Кристиян Димов и Алтай Кадир.

Борба   Борба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button