Хасково

Бадминтонистките на Езиковата №1 в България, класираха се и за Световното

ШампионкиОтборът по бадминтон девойки на ГПЧЕ „Асен Златаров“ се класира на първо място на ученическите игри.

Финалите се проведоха в Севлиево, а нашите постигнаха само победи в срещите си. Във финала гимназистките бяха безапелационни срещу русенки и така завоюваха шампионката титла за пръв път в историята.

Златните момичета на Езиковата са: Венцислава Сакаджийска, Десислава Дойчева, Калина Спасова, Кристина Желева и Богдана Дукова.

В индивидуалното класиране първа е отново наша ученичка – Венцислава Сакаджийска.

Селекционери на тима са Мария Димитрова и Станислав Янков. Девойките са и гръбнака на хасковския клуб по бадминтон с треньор Станимир Бойчинов.

С този си триумф момичетата заслужиха и класиране за Световните ученически игри, които ще се проведат през пролетта на 2015 г. За тяхното участие там обаче ще са необходими около 15 000 лв. Директорът на гимназията Пенка Делиева сподели, че ще се опита да осигури средствата от спонсори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
-
-
20.05.2014 15:37 15:37

Браво момичета! Нека да сте все така първи! И да ги разбиете на световното 🙂

Back to top button