Хасково

Тракийци носят ново дарение в Одрин

Църква, архивПосещение в Одрин по случай храмовия празник на българската църква „Св. св. Константин и Елена“ организират утре от хасковското Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия“.

В просторния и красив двор на родната светиня те ще поставят две скамейки за отмора на многобройните посетители. Надписи ще напомнят кои са дарителите, съобщи председателят на дружеството Кирил Сарджев. Скамейките ще бъдат разположени в близост до дръвчето, засадено по случай основаването на  читалище „Тракия“.

На утрешния голям християнски празник храмът ще бъде огласен и от голяма група от Любимец. Така ще бъде отбелязана и годишнината от монтирането на най-новата камбана на църквата – родолюбива инициатива на сдружение Отечествен съюз и патриотични организации.

Църквата „Св. св. Константин и Елена“ е построена през 1869 г. със средства на българската общност в Одринска Тракия. Реставрирана с помощта на държавата и дарители, тя бе отново осветена през есента на 2008 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button