Хасково

От „Родна песен“ си пожелаха Световен хоров фестивал на 85-годишнината

ХорОт хасковския смесен хор „Родна песен“ при читалище „Заря“ си пожелаха участие на Световен хоров фестивал.

Това сподели на пресконференцията преди тържествения концерт за 85-годишнината на хора неговият най-дългогодишен диригент Вела Казакова. Тя е начело на хора вече 17 г., а сред предишните 28 ръководители по 14 г. са дирижирали: Огнян Василев, Златомира Василева и Борис Младенов.

ХорПрез хора, който е печелил множество национални и международни награди, са преминали поколения хасковлии. Сега в него пеят двете дъщери на Казакова и нейният съпруг.

За концерта на 29 май от 18.30 часа в „Заря“ ще гостува хор „Кантамичи“ от побратимения английски град Лестър. На спектакъла са поканени всички бивши хористи и хасковлии.

От 4 до 8 юни „Родна песен“ ще участва на международен конкурс в Балчик. Сред организаторите е диригентът на местния хор Валентина Георгиева, която също е пяла в „Родна песен“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button