Хасково

Полицията затяга контрола, пускат само коли с абитуриенти на Кенана

ИлюстрацияКакто всяка година, така и тази полицейските служители ще осигуряват безопасността и охраната на абитуриентите в празничната им нощ, съобщават от пресслужбата на полицията.

Ще бъдат проверени увеселителните заведения, маршрутите на придвижване и движението в районите на училищата. Полицаите ще следят за недопускане на пътни инциденти и употреба на алкохол от страна на водачите.

Униформените служители са предприели извънредни мерки за осигуряване безопасността на абитуриентите. На срещи с директорите на училищата са определени точните маршрути на придвижване към сборните пунктове. В Хасково е създадена организация, свързана с движението в района на парк „Кенана“.

Навлизането на коли на 24 и 25 май ще бъде разрешено само за автомобилите превозващи абитуриенти. За целта, на отбивката за двата комплекса на Кенана ще има полицейски автопатрул, който ще пропуска само автомобилите със зрелостници. Придружаващите ги коли няма се допускат и следва да бъдат паркирани на подходящи места без да затрудняват движението. След като придвижат младежите до увеселителните заведения, автомобилите следва да напуснат районите в посока ул. „Стара планина“.

Пътните полицаи няма да допуснат паркиране на коли на ул. „Стара планина“ и пред входа на парк „Кенана“.
Поради очакваното голямо струпване на хора, ще бъде осигурен транспортен коридор в случай на необходимост от придвижване на коли на спешна помощ и пожарна безопасност, по който ще бъде забранено преминаването на коли и пешеходци.

Пътните полицаи призовават младите хора да се съобразят с правилата за безопасност и внимателно да преценят възможностите си, когато употребяват алкохол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button