Хасково

Силно земетресение в Егейско море, паднаха комини по селата в Хасковско

ИлюстрацияЗеметресение с магнитуд 6.5 по Рихтер удари остров Самотраки в Егейско море в 12.25 часа.

Трусът разлюля силно и Хасковска област, като паникьоса много хора, особено по високите етажи на жилищните блокове.

Читатели на Haskovo.info споделиха, че всичко в домовете им е тропало, дограмите са скърцали, има паднали предмети. Много хора напуснаха и жилищата си уплашени от земетресението.

От пресслубата на пожарната и дежурните в Областна администрация съобщиха за Haskovo.info, че нямат данни за пострадали хора и за щети по сгради. Единствено има сигнали за уплашени хора.

Отговорникът в димитровградската сеизмична обсерватория Георги Вълчев заяви за Haskovo.info, че земетресението тук е усетено като 4-та степен от скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник. Той допълни, че земетресението е било дълбоко и е имало два труса – първият с магнитуд 6.3 по Рихтер.

Имаше срив в комуникациите за близо половин час.

За поне 10 паднали комина съобщи кметът на Маджарово Милко Армутлиев. Кметове на няколко хасковски села също заявиха, че при тях също има паднали комини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button