Хасково

Днес избираме Европейски парламент

Европейски парламентДнес избираме Европейски парламент. Изборният ден трябва да започне в 6 часа сутринта и да продължи до 19 часа, като може да бъде удължен с решение на Централната избирателна комисия, но с не повече от два часа.

За вота са регистрирани 15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати, които се борят за 17 места за български представители в Европейския парламент.

За първи път на тези избори ще гласуваме с интегрална бюлетина с преференциален вот. Той не е задължителен. Няма изискване и как точно да бъде сгъната бюлетината след упражняване правото на глас.

На тези избори у нас ще могат да гласуват и граждани на страни – членки на Общността, които не са българи. За тях ще важат същите условия, както за сънародниците ни – тоест да са навършили 18 години, да не са поставени под запрещение, да не са лишени от право на свобода или лишени от право да избират в държавата от Европейския съюз, чиито граждани са.

В избирателните списъци за вота днес, според оповестените от ЦИК данни, присъстват 6 милиона и 553 хиляди души. За област Хасково техният брой е 223 780 души. В региона гласуването ще се осъществява в 463 секционни комисии, от които 2 подвижни – в общините Минерални бани и Любимец.

Секции ще бъдат разкрити в хасковския арест, в МБАЛ – Хасково, в белодробния диспансер в кв. Болярово и Дома за стари хора в местността Кенана край Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button