Хасково

Следва 10-дневен писмен спор по делото срещу таксите за забавачка

Дело10-дневно писмено излагане на аргументите на жалбоподателя Ростислава Жекова и отговор на общината следва по делото срещу таксите за детските градини в Хасково.

На днешното заседание пред Хасковския административен съд бе обсъдена икономическата експертиза, изготвена от вещото лице Елмон Дайлерян. Тя обхваща баланса на детските градини в общината за 7 г. назад и бе изготвена по искане на адв. Иван Иванов.

ДелоОт експертизата стана ясно, че пълняемостта на забавачките варира, но е средно между 52 и 58%. Двете страни приеха експертизата, което стори и съдът. Адв. Иванов подчерта, че извън текущите разходи общината е направила и капиталови такива за поддръжка на детските заведения.

Жекова отново атакува решението на общинския съвет, с което таксите бяха изменени като незаконосъобразно и противоречащо на редица нормативни актове. Адв. Иванов пък не се съгласи с това. Така до 7 дни жалбоподателката трябва да изложи писмено своите мотиви, а в 3-дневен срок от общината да се защитят.

Haskovo.info припомня, че със свое решение от декември миналата година местният парламент остави таксата за забавачка на 50 лв., но увеличи твърдата й част от 10 на 30 лв., а променливата, която зависи от посещенията, стана 20 лв. Тази пък в селата бе вдигната от 30 на 45 лв.

Съдът ще се произнесе по спора в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button