Хасково

130 безработни помагат за опазване на обществения ред в областта

Кадир Муса130 безработни от област Хасково ще бъдат назначени на 8-месечни трудови договори по национална програма „Сигурност“, съобщи директорът на Агенцията по заетостта в Хасково Кадир Муса.

Наетите ще изпълняват важни функции по опазване на обществения ред. Те ще сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, настъпване на бедствия и аварии. В рамките на своите правомощия ще съдействат за недопускане на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като при констатиране на такива случаи ще уведомяват органите на МВР. Наетите лица също така ще оказват помощ на по-възрастните и на хората с увреждания.

Работодател на наетите по програма „Сигурност“ ще бъде Областна администрация – Хасково, уточни Муса. Те ще получават възнаграждение в размер на минималната работна заплата.

През април безработицата в областта спрямо март е намаляла с 0,5 пункта и е 13,4% по данни на Агенцията по заетостта. Регистрираните на борсата лица са 14 030.
Най-ниска е безработицата в Хасково – 9,8 на сто, а най- висока в Тополовград – 28,6%.

56% от търсещите препитание са жени. Повече от 1/3 от търсещите работа са на възраст над 50 години. Безработните младежи на възраст до 29 години са 18,7%. Най-нисък е делът на висшистите на борсата – 8% или 1121 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аааааааааааа
аааааааааааа
30.05.2014 0:32 0:32

ЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА НАЗНАЧЕНИЯ,КАТО НА ТОЗИ КАДИР ЛИ Е МУНДИР ЛИ Е,ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ СМЕНИ И ПРАВИТЕЛСТВО И ВЛАСТ!НАЗНАЧЕНИЕТО МУ Е ПОЛИТИЧЕСКО.ЕВРЕИНА ОТ БСП,САМО И САМО ЗА ДА Е НА ВЛАСТ,ПРЕДАДЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА ДААЛИИТЕ!СПИЦИАЛНО ЕЙ ТОЯ КАДИРЧО СЪМ МУ ГЛЕДАЛ ИНТЕРВЮ В КОЕТО СЕ ВИЖДА,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДОРИ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ КАКТО ТРЯБВА!КАКВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ!ЗАМ.МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ПАК ДААЛИИН!СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР,ПАК ДААЛИИН!СЕ ТЪПАЦИ НА ВЛАСТ!И СЕ ЧУДЯТ ЕВРЕИТЕ ОТ БСП,ЗАЩО СТАНА ТАКА НА ТЕЗИ ИЗБОРИ!!!НА ДРУГИТЕ ЩЕ Е КАТАСТРОФАЛНО!НЕ ПОДКРЕПЯМ И ГЕРБ ИЛИ О Я ГЛАВОЧ БАРЕКОВ,АМА ПРИ БОКО ПОНЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НЯМАШЕ ГАДЖАЛИ!А СЕГА СА УПЛАШЕНИ ЧЕ АКО ПАК ДОЙДЕ БОКО НА ВЛАСТ,РЕВАНШИЗЪМЪТ ЩЕ Е ГОЛЯМ!

Back to top button