Регион

Градски часовник с немски механизъм отмерва времето в Свиленград

ЧасовникГрадски часовник вече отмерва времето в Свиленград, съобщават от кметството.

Той е разположен на върха на кулата, която се издига на бул. „България“ срещу площад „5 октомври“. Проектиран е от арх. Огнян Симеонов така, че да се вижда от четирите посоки.

ЧасовникЧасовникът е с класическа визия – облицовката му е изпълнена от мраморизиран варовик, цифрите са римски, изработени са от черен гранит, а стрелките от алуминий.

Часовниковият механизъм е комбинация от елементи немско и чешко производство. Той е дело на най-известния в България часовникар Георги Милчев, реставрирал часовника на църквата „Св. Седмочисленици“ в София.

Осветлението на циферблата е последно поколение LED осветление. След извършени проби и синхронизиране часовникът вече е настроен и показва точно време. До дни ще завърши и облицовката на часовниковата кула.

Инвестицията е в размер на 55 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button