Хасково

Гимназисти гледат през 1.4 промила в Младежкия

ДемонстрацияГимназисти изпробваха днес така наречените алкоочила в Младежкия център.

Те симулират зрителното възприятие на човек, който има в кръвта си от 0.7 до 1.4 промила. Младежите споделиха, че виждат двойно, размазано и не са уверени в движенията си. Демонстрацията включваше и опит за ходене по права линия между два стола, достигането и вземането на предмет, като за някои от учениците си беше изпитание. Други пък се справяха по-добре със задачата, което също развеселяваше аудиторията с подмятания, че те имат опит с промилите.

ДемонстрацияПоказното се проведе с цел младите хора да разберат, че и малкото изпит алкохол също може да бъде достатъчно опасен за адекватната им реакция в живота и на пътя.

Демонстрацията се проведе в края на едночасово извънкласно занимание за ученици от хасковските ФСГ „Атанас Буров“ и ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, водено от психологът Красимира Богданова от регионалната здравна инспекция. Целта на срещата бе превенцията срещу тютюнопушенето, имаше игри и награди.

В края на инициативата организирана от Превантивно-информационен център по наркотични вещества при Младежкия център, желаещите можеха да си измерят нивото на въглероден оксид в белите дробове.

 Демонстрация  Демонстрация
 Демонстрация  Демонстрация
 Демонстрация  Демонстрация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button