Хасково

Екстрадират харманлиец, разследван за каналджийство в Гърция

ДелоХарманлиецът Ангел Йорданов, разследван за трафик на хора в Гърция, да бъде екстрадиран в южната ни съседка постанови днес Хасковският окръжен съд.

ДелоЙорданов бил задържан преди седмица в харманлийската полиция, където отишъл за да си вземе документите. Той е бил издирван от Интерпол по европейска заповед, издадена от гръцката прокуратура.

Преди близо 2 г. гръцките власти арестуват друг българин – Ангел Иванов, който с колата на Йорданов превозвал иракчанин в района на Александруполис. Разследващите подозират харманлиеца в съпричастност към прекарването на още трима бежанци.

Според запознати каналджиите чакали бежанците на гръцка територия при река Марица до границата с Турция. Те ги прехвърляли с каици след което с автомобил ги извозвали към Александруполи, Солон и Атина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button