Регион

Млади поети на Харманли с награди от „Рими на Белоногата“

ПоетиМладите поети на Харманли, победители в първия областен конкурс на Поетичен клуб „Рими от Белоногата“, бяха наградени на тържествена церемония в Културен център-Харманли.

Поети„Изключително се радвам са видя тази препълнена зала. Изключително се радвам да видя толкова много усмихнати детски лица – може сред тях да са новите големи поети на България. Искрено ви го желая, мили деца, защото животът не винаги е поезия, но поезията е живот“, с тези думи се обърна към гостите основателката на Поетичен клуб „Рими от Белоногата“ Светлана Николова.

Както Haskovo.info писа, в поетичната надпревара участваха ученици от областта, които писаха по богатата за интерпретации тема „Светът е мост“.

ПоетиПървата награда бе за Анелия Стойчева от ОУ „Иван Вазов“, Харманли, второ място спечели стихотворението на Марина Владимирова, също от ОУ „Иван Вазов“. Третата награда журито присъди на Станимира Гарванова от СОУ „Неофит Рилски“ – Харманли. Общият награден фонд на конкурса, в размер на 280 лв., бе предоставен от местни бизнесмени. Единадесетокласничката от харманлийската гимназия Магдалена Терзиева пък получи специалната награда на организаторите на конкурса. На всички таланти бяха връчени грамоти от Поетичен клуб „Рими от Белоногата“.

На церемонията по награждаването присъстваха  областният  управител на област Хасково Кадир Исов и кметът на община Харманли Михаил Лисков.

Поети„Светът е мост, казаха децата в своите стихове. Пожелавам им на добър час. Нека техния свят през мостовете да сбъдва техните мечти.“, каза в словото си Исов.

Амбицията на организаторите е този конкурс да стане ежегоден, за да могат хората с поетична душа от Харманли и областта да покажат своя талант.

Специален поздрав към участниците и гостите на церемонията по награждаването отправиха възпитаниците на ОЗД „Ален мак“ – Харманли и певците от ДВГ „Щастливци“.  Церемонията приключи с мини-рецитал на седмокласници от ОУ „Иван Вазов“ със стихове за Харманли, писани от възпитаници на училището през годините.

 Поети Поети 
 Поети  Поети
 Поети  Поети

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
neli
neli
04.06.2014 16:59 16:59

Pozdravleniq!!!
Edno ot nai-grandioznite meropriqtiq v Harmanli. S udovolstvie moga da podnesa svoite admiracii kam organizatorite na tova sabitie -Svetlana NIKOLOVA i Ivan ATANASOV.
Na dobar chas na konk*rsa i oshte mnogo godini da nagrajdavat mladite talanti.

Back to top button