Хасково

Михаела, Ема и Калоян първи на лингвистичното кенгуру

ПървенциТрима ученици от Хасковска област се класираха на първо място в националния кръг на лингвистичното кенгуру.

Михаела Петрова от димитровградската Езикова гимназия „Иван Богоров“ е на върха при 9-класниците по испански език. Момичето е в паралелка „Английски, испански и история“. Михаела е перфектна по испански и заради факта, че е живяла 2 г. в Мадрид, а и всяка година по няколко пъти гостува на родителите си там. Тя иска да кандидатства журналистика в някои от университетите в испанската столица.

Първи по испански при 7-класниците е Калоян Пецов от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“. Момчето знае езика на Сервантес, защото е живял 6 г. със семейството си в Памплона. Преди година всички се завръщат в България, а в „Климент“ учат с година и половина по-малките брат и сестра на Калоян – близнаците Ивайло и Белослава. 7-класникът ще кандидатства в ГПЧЕ „Асен Златаров“ с „Английски и испански“. След дипломирането си и Калоян иска да следва и живее в Испания.

По английски език при седмокласниците първа е отново ученичка от „Климент“ – Ема Радева. Тя сподели, че гледа филми на английски от малка, а и много дължи на учителката си Снежана Куюмджиева. Ема ще кандидатства за ГПЧЕ в някоя от паралелките с английски език.

Награждаването на първенците ще се проведе на 28 юни в София.

Първенци  Първенци 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
12.06.2014 17:02 17:02

Тя тази учителка толкова деца осакати по английски добре че е телевизията и уроците

Гуру
Гуру
12.06.2014 17:19 17:19

ОУ Климент, Райкова, приберете си вересиите, демек Наска, че цялото училище проплака от нея. Нали желае да е в елитно ОУ. Що дойде в СОУ като ал хабер си няма от нищо различно от чистачките и парното!

Възмутена
Възмутена
12.06.2014 21:53 21:53

Ех,колко завистници има по тоя свят… Не случайно новият паметник в града ни ще бъде паметник на завистта.Имаме нужда.Първо научете името на директора на „Климент“!!!Не е Райкова, а г-жа Райчева.Второ:Как един не каза „БРАВО!“ на успелите деца?!!Ако аз имам силата и възможностите ,бих приела тези деца в желаните от тях специалности без изпити и класации.Те вече са доказали,че са за там.Браво,деца!!!Не обръщайте внимание на дребнавите хорица!България има нужда от успяващи,а не от злобеещи хора.Успех!!!

Back to top button