Хасково

Кадир Исов се срещна с кмета на московския район Чертаново

СрещаКметът на район Чертаново, Москва, Владимир Михеев и заместникът му по социалните въпроси Елена Дергачева, се срещнаха днес с областния управител Кадир Исов.

Гостите са на 5-дневно посещение в региона по покана на Областна администрация-Хасково.

Целта на визитата е да се запознаят с местните условия за спа и културен туризъм. Предвидени са и редица срещи с представителите на бизнеса в областта, ще бъдат посетени винарни и предприятия за производство на машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост. Визитата започна от вчера, като първата посетена община бе Минерални бани. В програмата са включени посещения и в общините Стамболово, Харманли, Свиленград.

СрещаНа срещата в Областна администрация, Исов поздрави гостите си с Държавния празник на Руската федерация – 12 юни. Той ги запозна с развитието на бизнеса и туризма в региона, както и с неговия потенциал за балнеолечение и екоземеделие. Гостите останаха впечатлени от развитието на лозаро-винарството в областта ни и възможностите за спа туризъм. Според тях, въпреки че пазарът в Москва е твърде богат на стоки от цял свят, там липсват традиционните български селскостопански продукти. „Те са познати на хората и ще бъде много добре, ако пак ги видим както преди – във всеки магазин“, каза Михеев.

На свой ред той представи своята община, която е със 112 000 души население. Двамата с Исов се обединиха около мнението, че тази първа опознавателна среща е била много полезна за двете страни и е поставила началото на едно бъдещо сътрудничество в областта на бизнеса и културата.

На края на срещата областният управител връчи на своя гост плакет на Областна администрация-Хасково и бутилка хубаво българско вино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ааа
ааа
12.06.2014 17:24 17:24

А къде е Йонко Гюдженов с вината? Кадирчо, ти да не го елеминира твоя заместник, защо го няма на снимката, той нали е руски възпитаник.

Back to top button