Регион

Димитровград остава разкопан, резнаха финансирането на водния цикъл

ИлюстрацияУлиците и тротоарите на Димитровград, по които се извършва реконструкция и доизграждане на канализация, ще останат разкопани и неасфалтирани за неопределен период.

В отговор на запитване на кмета Иво Димов ръководителят на ОП „Околна среда“ Спиридон Александров е отговорил, че средства по междинните плащания няма, съобщават от община Димитровград.

От кметството определят отговорът като незадоволителен и за димитровградчани, които понасят последиците от санкциите на Европейската комисия към сегашното правителство.

„Екипът на МОСВ и УО на ОПОС работят интензивно по прилагане на мерките, насочени към възстановяване на плащанията от европейската комисия във възможно най-кратки срокове. След изтичане на корективните мерки и тяхното потвърждение от страна на одитния орган и службите на ЕК следва плащанията по оперативната програма да бъдат възстановени“ това се казва в официалния отговор.

„До сега сме предали 4 сертификата за свършена работа по проекта на стойност над 4 млн. лв., които очаквахме да ни бъдат платени. Сега след отказа ще се работи докато фирмата-изпълнител има материали, които вече е закупила“, заяви за Haskovo.info кметът Иво Димов.

Градоначалникът е категоричен, че общината няма възможност да финансира реконструкцията, която по договор трябва да приключи до 15 юли. От кметството се опасяват, че могат да им бъдат наложени и санкции за неизпълнение на проекта в срок, отделно и фирмата може да поиска неустойки.

Сега най-проблемни остават участъците около кръговото на „Тракията“ и бул. „Димитър Благоев“.

„Няма какво да направим, в състояние на безтегловност съм“, допълни Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button