Хасково

Половината випуск на ПМГ – отличници, Христо Христов със стипендия от ротарианци

Дипломиране120 зрелостници от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ получиха тази вечер дипломите си на церемония в зала „Недялка Симеонова“.

Дипломиране

Соня Стойкова (вляво) и Александра Господинова

От тях 56 са отличници, а средният успех на випуска след матурите е 5.24. Първенци са паралелките Б и В със успех съответно 5.67 и 5.55. Първенец на випуска пък е Тонка Желева, която има пълно 6 и изкара две шестици на матурите по математика и български език.

От Ротари клуб „Хасково – Аида“ с президент Митко Полихронов дадоха стипендия на Христо Христов. Ротарианци поемат годишната такса на изявения младеж в университета. Христо иска да следва архитектура в УАСГ-София.

Общо 12 зрелостници вече са приети в чуждестранни университети. Сред тях са Соня Стойкова, която ще следва в Шотландия и Александра Господинова – в лондонския „Royal Holloway“.

Дипломиране   Дипломиране
 Дипломиране  Дипломиране
 Дипломиране  Дипломиране
 Дипломиране  Дипломиране
 Дипломиране  Дипломиране
 Дипломиране  Дипломиране

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button