Хасково

КТБ заключи клона си в Хасково, клиенти отчаяни за парите си

КТБХасковският клон на Корпоративна търговска банка (КТБ) е под ключ от ранния следобед днес.

КТБДесетки притеснени за вложенията си хасковлии идваха до банката днес за да проверят какво се случва със спестяванията им. Те обаче бяха посрещнати от заключената входна врата.

На вратата е залепено обръщение към клиентите от Управителния съвет на банката. „Всички ние сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу банката, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност“, се казва в обръщението.

КТБДнес банката бе поставена под специален надзор, което означава, че всички банкови операции от банката са спрени. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори.

Следобед пред хасковския клон на банката дойде бизнесмен, който искаше да изтегли пари от сметката си и да попита за влога си, но не можа да се срещне с никой от работещите в КТБ.

След него заключените врати посрещнаха и хасковлийка, чиято заплата се превежда тук. „Исках да попитам дали парите ще бъдат преведени, ще мога ли да тегля от тях и кога въобще ще имам достъп до вложенията си. Те не са много, но ще са ми много необходими в следващите месеци, защото синът ми ще е студент“, сподели пред Haskovo.info жената, която искаше да остане анонимна. Тя обаче не вярваше да бъде допуснат фалит на КТБ, защото това ще повлече надолу цялата банкова система, което според хасковлийката нямало да бъде допуснато от държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button