Регион

Бутнатият жп надлез не спъва търговията на битака, правят нов паркинг с компютри

ПазарТърговията на Неделния пазар в Димитровград не е засегната от събарянето на жп надлеза и дългият обходен маршрут, съобщи за Haskovo.info главният технически сътрудник на тържището Ангел Колев.

ПазарТой допълни, че броят на клиентите е съизмерим с този преди бутането на надлеза. Подобно мнение изразиха и някои търговци, според които преди и след затварянето на прекия път до тържището клиентите са еднакво малко.

Сега върви изграждането на безплатен паркинг по проект на ул. „Ивайло“ до пазара. Общата му площ е 4296 квадратни метра. На него ще могат да паркират 86 коли, 6 автобуса и 9 камиона.

До края на юни пък трябва да бъде готова базата данни с фирмите, търгуващи на пазара. Тя ще бъде достъпна за клиентите през интернет и с монтирането на две КИОСК-и – компютри за обществено ползване с тъчскрийни, разположени в кабинки с климатици. Единият ще е на площада пред спортна зала „Младост“, а другият – на новия паркинг.

 

 Пазар  Пазар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button