Хасково

Чакат първия онкоболен за дълбока терапия в Хасково, правят безплатни прегледи

КомплексОт новооткрития лъчетерапевтичен комплекс в хасковския кв. „Болярово“ чакат първия пациент за дълбока рентгенова терапия. Това съобщи за Haskovo.info управителят на СБАЛО ЕООД д-р Венко Балабанов.

За сега модерният апарат за телегаматерапия „Терабалт“ изчаква договор със Здравната каса. По думите на д-р Балабанов обаче няма проблеми през него да минават пациенти. На консултации в Хасково се очаква и проф. д-р Марианна Янева от Медицински университет-Пловдив.

КомплексД-р Балабанов подчерта, че комплексът разполага с модерна стационарна база с 20 легла. От миналата седмица там вече се приемат онкоболни за апарата за повърхностна и полудълбока терапия, мамография и компютърният томограф за рентгенова диагностика и симулация „Филипс“. Последните два също чакат договор с Касата. На томографа работи д-р Руска Григорова, а в центъра се намира и кожният кабинет на д-р Живко Филев.

От 7 до 11 юли в лъчетерапевтичния комплекс ще се извършват безплатни профилактични мамографски прегледи. Това ще става от 8 до 12 часа.

Лъчетерапевтичният комплекс работи от 8 до 15 часа. Информация може да се получава на регистратурата: 0882 830 520, стационар – медсестри: 0882 830 521, д-р Анелия Павлова, началник отделение: 0882 830 525.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button