Регион

4 села без ток, 3 без вода след снощната буря

БуряЧетири села още нямат ток, а три са без вода след снощната буря, която засегна най-силно община Димитровград.

БуряБез ток са Крепост, Воден, Бряст и Здравец, а в Странско и Светлина няма по една фаза от електрозахранването, съобщават от пресслужбата на общината. Електрозахранването в Горски извор пък е нестабилно.

Без вода са в Длъгнево, Здравец и Каснаково.

На много места, включително и в Димитровград снощи превантивно за кратко бе спиран тока.

За сега няма информация за пострадали хора при бурята.

В Димитровград падналите дървета и огромни клони са близо 100. Над 90 са сигналите към Областната противопожарна служба и повечето са от Димитровград. Те са за отстраняване на паднали дървета и клони.

БуряКакто Haskovo.info писа снощи бе свикан и кризисен щаб в община Димитровград, който ръководи разчистването на града. Бяха блокирани Панорамен път, бул. „Димитър Благоев“ до полицията и пътя за Меричлери.

Дървета паднаха и върху автомобили, но не са нанесени сериозни щети. Сигналите са от димитровградските улици: „Христо Смирненски“, „Ромен Ролан“ и „Ана Маймункова“. От силния вятър е отпорена ламаринената обшивка върху фасадната част на сградата на кметството.

От областната противопожарна служба уточниха, че бурята е засегнала Харманли, където по главната също има паднали дървета, Бисер – с две паднали дървета и Ивайловград.

На свиленградската ул. „Тодор Кирков“ 64А вчера сутринта пък е горяла къща. Изгорели са дюшеме и покъщнина.

От хасковската метеорологична обсерватория съобщиха, че най-много дъжд – 27 литра на квадрат е паднал в Меричлери, където освен силен вятър е ударила и градушка.

Меричлери е без ток и вода, има паднали дървета и наводнени домове, съобщават от областна администрация.

В с. Караманци, община Минерални бани, две къщи и училището са без ел. захранване. Паднали дървета е има в района на хасковските села Узунджово, Динево и Александрово. Всички те са премахнати. Половината  с. Хлябово, община Тополовград е без ел. захранване, аварийните групи работят усилено по отстраняване на повредите.

Днес прогнозата е за хубаво време с максимални температури до 29 градуса.

 Буря Буря 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
потърпевша
потърпевша
08.05.2015 13:42 13:42

А ние от Подкрепа къде сме? И ние сме без ток след вчерашната буря.. или защото сме само няколко къщи без ток, решихте, че не сме хора …. А тези от EVN ако не сме си платили тока веднага идват и дърпат шалтера! А НИЕ ПОТЪРПЕВШИТЕ КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНЕМ, ИМАМЕ И МАЛКИ ДЕЦА, те как се гледат без ток и вода… На всички нас, които сме без ток, кой ще ни обещети за неудобствата, които ни създава това… То не стига, че и зимата 10 дена без ток, а и сега… ДО КОГА?

Back to top button