Хасково

30 ученици от „Паисий“ по-толерантни заедно с връстници от Мурсия

Проект30 ученици от 2 и 3 клас на хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ участваха в проект със свои връстници от Мурсия, Испания.

Целта на 2-годишната инициатива, която приключи днес с конференция в Хасково, бе децата да се справят в разрешаването на конфликти, породени от различията между половете.

ПроектВ хода на проекта учениците са провеждали скайп-разговори помежду си, а учители са били на специално обучение в Испания. След това преподавателите са предали наученото на класовете си у нас.

Партньори от българска страна са Регионалният инспекторат по образованието (РИО) – Хасково, СОУ „Паисий Хилендарски“ и сдружението „Шанс и закрила“.

Конференцията бе открита от началника на РИО Мариела Златева. Представяне на проекта направи Николас Гонзалес от главна дирекция „Социални дейности“ в правителството на регион Мурсия. За емоционалното развитие на детето говори доц. Хариета Манолова, доктор по психология в Медицински университет – София. С равнопоставеността между половете и насилието, основано на пола в българския и испанския контекст гостите запознаха Николас Гонзалес и Петя Петкова от фондация „Х&Д Джендър перспективи“-Хасково.

За превода на конференцията се погрижиха преподавателите по испански в ГПЧЕ „Асен Златаров“ – Галина Атанасова и Албена Калайджиева.

Представителна група от СОУ „Паисий Хилендарски“ представи проекта през погледа на децата, след което по програма е предвиден уоркшоп.

 Проект  Проект

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
препоръка
препоръка
25.06.2014 21:41 21:41

„Конференцията бе открита от началника на РИО Мариела Златева“ – Златева вместо да ходиш по бля-бля конференции вземи си върши пряката работа – не си снасяй нещата на некадърните ти експерти, които пък ги снасят към училищата! Вършете си работата в това РИО, бе хора.

дали
дали
25.06.2014 21:42 21:42

А това афиширане на подкрепа свише за СОУ „Пайсии“ какво означава? То ли е избраното?

гост
гост
25.06.2014 21:45 21:45

На тези конференции се въртят едни и същи приказки на проблеми, които просто няма как да бъдат решени! Те в световен мащаб не са решени, та ние ли ще ги решим? Да не говорим, че едни и същи презентации си менкат лектори и презентиращи.

християнин
християнин
26.06.2014 9:30 9:30

Притеснява ме темата на “ проекта “ Конфликти породени от различията между половете. Под този евфемизъм разбирам гей – пропаганда и рекламиране на третия пол. Затова не бих пуснал сина си на подобен вид сборища

Back to top button